A feltöltött útvonalak leírásai mind hasonló felépítésűek. Találtok egy térképes útvonaltervet, magasságprofil-diagramot és egy rövid leírást, amely ismerteti a túrát. Hasznos infó lehet a keresgéléshez, hogy nehézségi szintet is láthattok mindegyik mellett.

I'm a title. Click here to edit me

Tudnivalók az útvonalakról
Piktogramok

 

Néhány egyszerű piktogram azonnali információkkal szolgál a túrákról. 
 

Útvonalterv

 

A mellékelt képek segítenek abban, hogy térképen megtervezhessétek saját útvonalatokat. Ehhez egy turistatérkép is tökéletesen megfelel, GPS-szel persze könnyebb a tájékozódás, de az útvonalak nagy része jelölt turista úton halad, amelyek jelölése teljesen megfelelő. Fontos lehet tudni, hogy a nem jelölt erdészeti utakon saját felelősségre bringázhatunk.
 

Távolság

Szintemelkedés

Gyerekekkel is ajánlott túra

Körtúra

Nehézségi szint

Magasságprofil

 

A túrákhoz tartozó útvonalakról találtok magasságprofil-diagramot is, amely nagyon hasznos lehet, hogy el tudjátok dönteni, számotokra mennyire lesz nehéz a túra. Persze ehhez kell egy kis bringázási tapasztalat, hogy el tudjátok dönteni, mit jelent pl. 200 m szintemelkedés 3 km-en. Fontos, hogy itt mindig együtt kezeljétek a távolság és szintemelkedés adatokat: hány km-en hány m-t emelkedik a terep.